Filmavond – La culla delle aquile

Op vrijdagavond 17 februari organiseren wij samen met vzw Alpy een een filmavond in onze winkel.
De Film La Culla delle Aquile (The eagles’ cradle) van Alessandro Pugno en Massimiliano Ferrari is het verhaal van een groep mensen die van de moderne wereld afgesloten leven en een pure en heldere geest behouden en dit in tegenstelling tot veel westerse stedelingen die deze geest verliezen aan een overdosis dagelijkse televisie. De karakters in deze film kiezen voor een natuurlijke levenswijze in de Ligurische Alpen. Afhankelijk van de omgeving waarin ze leven beschermen ze die omgeving voor toekomstige generaties.
2008, 53 min., Italiaans gesproken, Engels ondertiteld
Praktisch:
Prijs: 6 euro (leden Alpy vzw: 4 euro) - Gelieve op voorhand in te schrijven via mail naar info@altiplanobooks.be
Extra Informatie over de flim:
De film werd verkozen tot Best Film of the Mountain Story op het 15de Film Festival della Lessinia, Festival del Cinema di Frontiera in 2008, kreeg een eervolle vermelding op het International Berg Film Festival Tegernsee in 2008 en werd vertoond tijdens het Salone del Gusto Torino 2008, Rassegna Piemonte Movie 2009, Trento Film Festival 2009, Bansko Film Festival, Bulgaria 2009, Kathmandu International Film Festival 2009 en het Festival della Montagna di Cuneo 2010. De documentaire is een productie van Papaverofilms.

Comments are closed.