Transscandinavia by Willem Vandoorne

December 4th, 2012

More than 2700km trough snow, rain, wind and fortunately also sun and this in a period of 4 months. Willem Vandoorne will tell his throu-hike and packraft story on Thursday 13  and Wednesday 19 december at 19.30 in our store in Gent.

Unfortunately this event is already sold out. For those who has the miss this event, there will be some other opportunities to watch Willem’s presentation. Normally, he will be present at the ‘Bike and Hike fair’ in Mechelen and also at the ‘Reismarkt’ in Brugge in the beginning of next year.

You may also find a lot of additional news about this adventure on his blog http://transscandinavia.wordpress.com/

Transscandinavia trailer from Willem Vandoorne on Vimeo.

Filmavond – La culla delle aquile

January 28th, 2012
Op vrijdagavond 17 februari organiseren wij samen met vzw Alpy een een filmavond in onze winkel.
De Film La Culla delle Aquile (The eagles’ cradle) van Alessandro Pugno en Massimiliano Ferrari is het verhaal van een groep mensen die van de moderne wereld afgesloten leven en een pure en heldere geest behouden en dit in tegenstelling tot veel westerse stedelingen die deze geest verliezen aan een overdosis dagelijkse televisie. De karakters in deze film kiezen voor een natuurlijke levenswijze in de Ligurische Alpen. Afhankelijk van de omgeving waarin ze leven beschermen ze die omgeving voor toekomstige generaties.
2008, 53 min., Italiaans gesproken, Engels ondertiteld
Praktisch:
Prijs: 6 euro (leden Alpy vzw: 4 euro) - Gelieve op voorhand in te schrijven via mail naar info@altiplanobooks.be
Extra Informatie over de flim:
De film werd verkozen tot Best Film of the Mountain Story op het 15de Film Festival della Lessinia, Festival del Cinema di Frontiera in 2008, kreeg een eervolle vermelding op het International Berg Film Festival Tegernsee in 2008 en werd vertoond tijdens het Salone del Gusto Torino 2008, Rassegna Piemonte Movie 2009, Trento Film Festival 2009, Bansko Film Festival, Bulgaria 2009, Kathmandu International Film Festival 2009 en het Festival della Montagna di Cuneo 2010. De documentaire is een productie van Papaverofilms.

Landencocktail – beurs over avontuurlijke reizen

January 26th, 2012

Op zondag 12 februari 2012 kan je in het Zuiderpershuis terecht voor informatie over meer dan 100 reisbestemmingen. Ervaren reisbegeleiders beantwoorden er al je reisvragen, laten je kennis maken met het programma van een Jokergroepsreis en geven graag tips over duurzaam reizen.

Je mag een dag vol reisverhalen, reisinformatie, uitwisseling van ervaring, fotopresentaties en wereldse hapjes en drankjes verwachten.

Naast tonnen informatie zijn er doorlopend ook boeiende reisvoorstellingen en interessante workshops onder andere trekkingtechnieken en digitale reisfotografie.

Surf naar www.joker.be/landencocktail voor het volledige programma.

Kom langs op de Landencocktail en ontdek nieuwe landen, reisverhalen en wissel informatie uit met deelnemers en begeleiders. Iedereen is van harte welkom!

Een organisatie van Joker en Karavaan vzw.

Inkom: Aan de kassa 6 EUR – Karavaan- en CJP-leden 4 EUR

Locatie: Zuiderpershuis van 11.00u – 18.00u

Wegwerkzaamheden – stof voor thuisblijvers

December 29th, 2011

“Reizen in een bus? Nee, dat nooit!” aldus Harry Wagenaar auteur van deze bundel met korte reisverhalen.

Sinds kindsbeen af heeft hij de fietsmicrobe te pakken en die hoopt hij tot de tand des tijds het toelaat vast te houden. Zijn liefde voor de fiets komt in ieder verhaal onherroepelijk naar boven. De traagheid van de stalen ros laat hem toe het landschap voldoende in zich te laten opnemen, maar tevens zorgt de snelheid van zijn stalen ros ervoor dat het landschap voldoende afwisseling biedt om iedere trip verrassend genoeg te houden.

Het merendeel van zijn verhalen in deze bundel schreef Harry Wagenaar tijdens zijn lange afstandsreizen in Centraal-Azië en in Afrika. Wagenaar brengt ieder verhaal op een ludieke manier, gunt zichzelf de nodige tijd voor zelfreflectie en steekt ten gepaste tijde ook meer dan eens met zichzelf de draak. Door zijn vlotte pen fiets je als lezer bijzonder vlot door deze verhalenbundel heen. Een aanrader!

Wegwerkzaamheden – stof voor thuisblijvers is verkrijgbaar in onze winkel voor 15,00 euro.

Opening winkel!

December 24th, 2011

Wij zijn trots jullie te kunnen melden dat wij vanaf nu ook bereikbaar zijn in onze gloednieuwe winkel in de Bagattenstraat nr.5 te 9000 Gent. Op deze manier hopen wij jullie nog beter van dienst te kunnen zijn.

Jullie kunnen onze winkel bezoeken op de volgende dagen:

Woensdag: 14u. – 18u.30
Donderdag/Vrijdag/Zaterdag: 10u. – 18u.30

Alvast van harte welkom!

Jullie kunnen tevens steeds kans maken op een gratis reisboek naar keuze door u fan te maken van onze winkel op onze facebookpagina. Per 50 nieuwe fans wordt een gelukkige uitverkozen!